woensdag 2 september 2009

De eerste dag

Nou de spits is eraf. Maandag om acht uur richting Placa Catalunya gelopen en daar de metro gepakt richting Reina Elisenda. Vanaf daar tien minuten lopen naar de campus, totaal daarmee 35m onderweg als alles aansluit.

De hele maandag werd gevuld met ceremoniele zaken, presentaties en toespraken. Aardig was de presentatie die men gemaakt had waarbij iedere student in 1 seconde voorbij kwam op een slide met wat opvallende wetenswaardigheden. Hierbij was niet alleen gebruik gemaakt van de info die de student zelf had aangeleverd maar ook van Facebook en andere internetsites. Dat leverde wel wat leuke foto's op van mijn medestudenten. Gelukkig kennen ze hier Hyves blijkbaar niet... Kern van het verhaal was dat we ons moeten beseffen dat we vanaf maandag een uithangbord van de school zijn, de reputatie en goede naam van ons afhangt en dat je voorzichtig moet zijn met wat je op internet zet over jezelf. Maar dat wisten wij natuurlijk al van ome Hirsch.

ESADE heeft dit jaar 70% meer inschrijvingen ontvangen dan vorig jaar en heeft 50% meer toelatingen uitgedeeld. ESADE MBA Class of 2011 bestaat nu uit 182 studenten (47 nationaliteiten, ik ben de enige NL-er) waarvan grofweg 120 het Engelstalige traject doorlopen. Klassen bestaan uit ca 60 man (dus totaal 3 klassen). Er zijn groepen van ca 15 man toegewezen aan een coach van LEAD (het leiderschapsontwikkelingsprogramma) en later deze week worden er werkgroepjes van 5-7 man geformeerd voor het maken van de cases. Alle studenten hebben een mooie laptoptas gekregen zodat we er nu allemaal dorky hetzelfde bijlopen en het een stuk makkelijker maken voor het boevengilde om te bepalen welke metroreiziger ze van de tas moeten ontdoen.

De hele week maak ik kennis met mijn klasgenoten in soms oppervlakkige en soms wat diepgaandere gesprekken die steevast beginnen met 1) hoe heet je? 2) waar kom je vandaan? en 3) wat deed je voordat je hierheen kwam?. Erg leuk die diversiteit in achtergronden. Er zijn mensen uit Libanon, Nepal en Peru. Fashion-designers, investment bankers (2 geloof ik, dat valt dus wel mee) en ondernemers. Alle contacten lopen via Facebook. Iets wat ik tot maandag helemaal gemist had was dat er al een Facebook-group bestond en dat de mensen die hier al wat langer zijn avond aan avond allerlei feestjes aflopen. Daarover gesproken, er zijn er een hoop die inderdaad een echt studentenleven leiden hier. Meer dan ik had gedacht...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten