dinsdag 13 oktober 2009

Tentamens & end-of-term BBQ


Ik raak vlot gewend aan Twitter. De blog raakt een beetje achterop. Vorige week tentamens gehad en daarmee de PreTerm afgesloten. Op vrijdag het laatste tentamen: Accounting I. Pfff... was redelijk pittig. Maar ik denk dat ie wel binnen is. Ondanks dat mijn twee cash flow statements (direct an indirect) op verschillende saldi uitkwamen die allebei niet overeenkwamen met de delta in begin- en eindbalans... Anyway, het is weer achter de rug en inmiddels zit ik alweer vol in Term 1 dat tot aan de kerst zal duren. De vakken voor deze Term zijn Economics I, Marketing, Finance I, Spaans, Career Impact Cycle (gericht op het krijgen van een baan na je MBA) en Accounting II. Iedere weekdag een vak en Spaans iedere woensdag- en vrijdagmiddag. Het systeem van 1 vak per dag en dan meteen een groot aantal uur werkt wel prettig. Hoewel, op maandagochtend van 9 tot 14 uur Economics achter elkaar wel veel van je after-weekend uithoudingsvermogen vergt.

Langzaamaan krijgen we ook meer informatie over de verschillende keuzemogelijkheden die in het programma bestaan. Je kunt de opleiding doen in 12, 15 of 18 maanden. De vakken en studieuren blijven daarbij hetzelfde, bij de langere varianten heb je echter de mogelijkheid om internships en exchanges te doen. Ook hebben de langere varianten het voordeel dat je het hele entrepreneurship traject kan doorlopen. De 12-maands studenten komen niet verder dan het maken van een plan, de langere varianten bieden begeleiding tot en met het daadwerkelijk oprichten van het bedrijf en de eerste groeifase. Dat klinkt wel goed. Ook kun je de volledige periode Spaans als (optioneel) vak houden en kun je je electives veel meer spreiden waardoor je er veel intensiever mee aan de slag kunt. De 18-maands variant lonkt dus. Bovendien heeft Stefanie het erg naar haar zin bij Colt en wil zij ook wel wat langer blijven dan het minimum van 12 maanden. Begin december moet ik besluiten maar voorlopig denk ik dat het 18 maanden wordt.

Afgelopen zaterdag hebben we de Twingo die we van Steffi's ouders hadden geleend terug gebracht naar Rosas. Min of meer onderweg besloten dat we op de terugweg Steffi's motor naar Barcelona zouden meenemen. Die rijdt wel maar moet nodig naar de dealer want hij lekt koelvloeistof. Ja het echt waar wat ze zeggen over italiaanse motoren denk ik. Omdat we in de stad makkelijker een dealer kunnen vinden dan in Rosas leek het ons handiger m hierheen te halen. Toen we zaterdag echter wilden wegrijden uit Rosas sloeg het ding de hele tijd af. Een paar uur gesleuteld, bougie vervangen, luchtfilter schoongemaakt, verse benzine erin. Het werd wel iets beter maar de motor bleef alleen lopen zolang je m boven de 3000 toeren hield. Niet ideaal maar toch maar met Steffi achterop de 170km naar BCN gereden zodat we er hier naar kunnen laten kijken. Vanmiddag een afspraak gemaakt bij de Aprilia-dealer voor 3 november (en een dik slot gekocht om te voorkomen dat iemand m van de scooter parkeerplaats jat).

Afgelopen zondag had ik mijn projectteam (zie foto van enkele teamleden aan het werk op de campus) uitgenodigd vanaf een uur of 16 voor de end-of-term bbq op ons dakterras. Svetlana (Oekraine), Louise (UK), Johannes (Duitsland), Ziad (Libanees/Amerikaans) en Denis (Rusland) brachten allemaal wat mee, varierend van kartoffelsalat, Libanese gegrilde groente tot Oekaraiense vleesspies. Svetlana had haar man meegebracht en Ziad zijn (Deense) vriendin. Het was dus een bont gezelschap. Erg gezellig, we hadden dan ook super weer (25 graden en geen wolkje aan de lucht) en lekker gegeten (en gedronken). Caipirinhas gemaakt, helemaal top. Rond half twaalf iedereen vertrokken. Gelukkig was het hier maandag een feestdag zodat ik wat tijd had om de afwas te doen. :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten